Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ورزش 3»
2024-05-06@06:11:49 GMT

یکی از بهترین‌های جهان بودن برایم مهم نیست

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۰۰۷۴۷

یکی از بهترین‌های جهان بودن برایم مهم نیست

علی حسن‌زاده، بازیکن تیم ملی فوتسال، می‌گوید که بازیکنان این تیم می‌خواهند نگاه مردم را به ایران عوض کنند.

به گزارش "ورزش سه"، آرژانتین در سومین و آخرین دیدار مرحله گروهی جام جهانی فوتسال 2021 لیتوانی تنها یک گل دریافت کرد، گلی که در حد و اندازه‌های این رقابت بود. حرکتی که منجر به این گل شد با یک پاس پشت پا آغاز شده و در نهایت با ضربه چیپی از بالای سر مدافع و دروازه‌بان به نتیجه رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر این گل توسط بازیکنانی چون فالکائو، ریکاردینیو یا فرائو به ثمر رسیده بود – سه نفر از بزرگترین بازیکنان این ورزش – همه جهان در حال صحبت درباره آن بودند.


زننده این گل علی حسن‌زاده بود که پیراهن تیم ملی ایران را بر تن دارد و بازوبند کاپیتانی آنها را نیز بر بازو می‌بندد، موضوعی که بسیار به آن افتخار می‌کند. حسن‌زاده چهارمین حضورش در جام جهانی فوتسال را تجربه می‌کند و افتخاراتی را در دوران حرفه‌ای خود به دست آورده که افراد زیادی موفق به کسب آن نشده‌اند. او همچنین از استعداد درخشانی بهره می‌برد که می‌تواند بسیاری از فوتسالیست‌های دیگر دنیا را تحت الشعاع قرار دهد.

 


او در گفتگو با سایت رسمی فیفا به شوخی اظهار داشت:« این چیزی است که من بسیار درباره آن با هم‌تیمی‌هایم صحبت می‌کنم و آنها همیشه به من می‌گویند که اگر نام تو حسن‌زادینیو، حسن‌زادائو یا چیزی شبیه به این بود به عنوان یکی از بهترین بازیکنان دنیا شناخته می‌شدی. هرچند این مسائل واقعا اهمیت زیادی برای من ندارد. این واقعیت که من به عنوان یکی از بهترین بازیکنان جهان شناخته نمی‌شوم باعث ناراحتی‌ام نمی‌شود. من فقط سعی می‌کنم روی بازی خودم تمرکز کنم و از کاری که انجام می‌دهم لذت ببرم. همین برایم کافی است.»


اما این سوال همچنان مطرح است: چطور ممکن است بازیکنی که چهار قهرمانی جام ملت‌های آسیا و چهار جایزه بهترین بازیکن سال آسیا را به دست آورده و ایران را به مقام سوم جام جهانی کلمبیا در سال 2016 رسانده در بین برترین بازیکنان فوتسال دنیا جایی نداشته باشد؟


این وینگر در پاسخ به چنین سوالی گفت:« تیم‌های آسیایی تکنیک و تاکتیک مختص به خودشان را دارند. آنها سازماندهی‌ شده‌تر به میدان رفته و بازی‌شان بیشتر حول محور تیم است که احتمال از جذابیت کمتر برخوردار بوده و باعث رشد ستارگان کمتری می‌شود. شاید به همین دلیل است که بازیکنان ما کمتر از کسانی که برای تیم‌های بزرگ اروپایی یا آمریکای جنوبی به میدان می‌روند در معرض توجه قرار می‌گیرند.»


حسن‌زاده به هیچ عنوان از این که تحسین شایسته مهارت‌های فردی خود را دریافت نکرده ناراحت نیست اما درک نمی‌کند که چرا تیمش به اندازه‌ای که باید مورد تمجید قرار نمی‌گیرد. این بازیکن که نقش مهمی در کسب مقام سوم در کلمبیا داشت تا ایران بهترین عملکرد یک تیم آسیایی در تاریخ جام جهانی فوتسال را رقم بزند در این باره گفت:« چندان پیش نمی‌آید که ما جز مدعیان یا تیم‌های بزرگ دنیای فوتسال مطرح شویم. به همین دلیل است که می‌خواهیم عملکرد خوبی در جام جهانی داشته باشیم. این اتفاق به ما نشان می‌دهد که در رابطه با سایر تیم‌ها چه جایگاهی داریم و باعث می‌شود که بیشتر از هر تورنمنت دیگری دیده شویم. ما اینجا هستم تا نگاه مردم به خودمان را تغییر دهیم، تا نظر مردم درباره تیم‌های آسیایی و خصوصا ایران را عوض کنیم.»


جدای از تمایل به دریافت توجه بیشتر و حضو در کنار تیم‌های مدعی، تیم ملی یک انگیزه دیگر نیز در دیدار برابر ازبکستان در مرحله یک هشتم دارد: خاطرات شکست برابر روسیه در وقت‌های تلف شده دیدار نیمه نهایی در جام جهانی 2016 کلمبیا. حسن‌زاده گفت:« بیشتر بازیکنانی که اینجا هستند، آن روز در زمین حاضر بودند. ما خیلی درباره آن بازی حرف می‌زنیم و به یاد داریم که تا چه حد دردناک بود. ما نمی‌خواهیم این اتفاق بار دیگر تکرار شود. هدف ما بزرگتر است، هرچند باید واقع‌گرا باشیم. بازی‌ها سخت‌تر و سخت‌تر شده و تیم‌ها بیشتر و بیشتر حرفه‌ای شده‌اند. ما می‌دانیم که رسیدن به این هدف دشوار خواهد بود اما هدف ما این است که یک قدم فراتر گذاشته و به فینال برسیم.»

 


هرچند ایرانی‌ها فقط یک قدم برای رسیدن به فینال دور قبلی مسابقات کم آوردند اما عملکرد درخشانی را برای قرار گرفتن در چهار تیم اول دنیا ارائه کردند و موفق شدند برزیل، مدافع عنوان قهرمانی و یکی از مدعیان، را در مرحله یک هشتم حذف کنند. این دستاوردی فراموش نشدنی بود و چیزی که این اتفاق را بیش از پیش خاص کرد این واقعیت که آن دیدار به آخرین حضور فالکائوی افسانه‌ای در میدان تبدیل شد.


حسن‌زاده با یادآوری آن خاطره اظهار داشت:« آن لحظه بسیار خاص بود. هیچکس فکر نمی‌کرد ما بتوانیم برزیل را شکست دهیم. هرچند این بازی پر از حس‌های متضاد بود. ما از پیروزی برابر بهترین تیم جهان غرق لذت بودیم اما در عین حال ناراحت بودیم که دیگر


فالکائو را به عنوان درخشان‌ترین بازیکن تاریخ این ورزش در زمین نخواهیم دید.»
اگر حضور ایران در جام جهانی 2016 با کسب این پیروزی و سایر دلایل به یادماندنی شد، ماجراجویی آنها در جام جهانی 2021 می‌تواند به قهرمانی در این مسابقات و دریافت تحسین جهانی منتهی شود که تمامی آنها تحت رهبری کاپیتانی به دست آمده که نامش حسن‌زادائو یا حسن‌زادینیو نیست، بلکه علی حسن‌زاده است، یکی از بهترین بازیکنان فوتسال در دنیا.

 

فوتسال علی اصغر حسن زاده تیم ملی فوتسال

منبع: ورزش 3

کلیدواژه: فوتسال علی اصغر حسن زاده تیم ملی فوتسال بهترین بازیکن یکی از بهترین جام جهانی حسن زاده تیم ملی تیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.varzesh3.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ورزش 3» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۰۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۷ میلیون افغانستانی را خوشحال کردیم | اینفانتینو هم از صعود افغانستان به جام جهانی هیجان‌زده بود

همشهری‌آنلاین - علی‌اصغر درویش

تیم ملی فوتسال افغانستان در جام‌ملت‌های آسیا ۲۰۲۴با هدایت سرمربی ایرانی خود دست به‌کار بزرگی زد و توانست برای اولین‌بار به جام‌جهانی صعود کند؛ اتفاقی که بازتاب بسیاری در رسانه‌های ورزشی داشت. مجید مرتضایی، سرمربی تیم ملی فوتسال افغانستان حالا بعد از گذشت چند روز از پایان این مسابقات از حال و هوای مردم افغانستان و تجربه شگفت‌انگیز آنها می‌گوید. مرتضایی، فوق‌لیسانس مدیریت تربیت‌بدنی، دارنده مدرک A آسیا، مدرس فیفا و فدراسیون فوتبال است و سابقه مربیگری در تیم‌ فوتسال فرش‌آرای مشهد در لیگ دسته‌اول فوتسال کشور و همچنین کمک‌مربیگری در تیم ابومسلم خراسان را در کارنامه خود دارد. او درباره جزئیات تشکیل تیم ملی فوتسال افغانستان و صعود این تیم به جام‌جهانی با روزنامه همشهری گفت‌وگو کرده است.

*تجربه حضور در جام‌ملت‌های آسیا آن هم با تیمی مثل افغانستان، سخت نبود؟

تقریبا برای تمام بازیکنان و مربیان افغانستان تجربه جدیدی بود به این دلیل که تا آن زمان هیچ تیم ملی‌ای از افغانستان نتوانسته بود به مراحل نهایی در جام‌ملت‌های آسیا راه پیدا کند و رسیدن به این جایگاه ۱۰سال طول کشید. البته استرس خیلی زیادی وجود داشت چون محیط برای بازیکنان افغانستان ناشناخته بود.

*مراحل آماده‌سازی تیم ملی فوتسال افغانستان چطور بود؟

قبل از شروع جام‌ملت‌ها بازی‌های دوستانه زیادی داشتیم. در یک تورنمنت در تایلند شرکت کردیم سپس به میانمار رفتیم و چند بازی تدارکاتی انجام دادیم و بعد از آن نیز چند بازی دوستانه با عربستان، چین و تاجیکستان برگزار کردیم تا درنهایت با آمادگی کامل در مسابقات حاضر شده و نتایج قابل‌قبولی بگیریم.

*چه اتفاقی افتاد که تصمیم به هدایت تیم ملی فوتسال افغانستان گرفتید. پیشنهاد از کجا بود؟

از ۴، ۵سال قبل فدراسیون فوتبال افغانستان به این جمع‌بندی رسیده بود که از یک مربی ایرانی استفاده کند. با توجه به اینکه من در لیگ برتر فعالیت داشتم و چند بازیکن افغانستان در لیگ ایران بودند این پیشنهاد برای من مطرح شد اما آمدن حکومت طالبان در آن زمان در این پروسه یکی دو سال توقف ایجاد کرد تا اینکه کشور افغانستان سر و شکل گرفت و فدراسیون افغانستان کار خود را دوباره شروع کرد و پیشنهاد حضور من در تیم ملی فوتسال افغانستان جدی‌تر شد و از من خواستند آنجا حضور پیدا کنم. من هم رفتم و قرارداد امضا کردم. فکر می‌کنم ۲سال پیش همین موقع‌ها بود که نخستین حضور افغانستان در مقدماتی جام‌ملت‌های آسیا را در قرقیزستان داشتیم اما با توجه به وقت کمی که قبل از این مسابقات داشتیم و اینکه تیم را ۲۰روز بود که تحویل گرفته بودیم به‌خاطر تفاضل گل نتوانستیم به مسابقات جام‌ملت‌ها صعود کنیم. در ادامه با همکاری و کارهای زیربنایی که انجام شد، ۶ماه برای حضور در مسابقات فرصت داشتیم. در این فرصت لیگ برتر افغانستان را دیدیم، بازیکنانی که در ایران و خارج از ایران بازی می‌کردند را زیرنظر گرفتیم و در نهایت تیم خوبی برای مسابقات آماده کردیم.

*پس افغانستان هم لیگ فوتسال دارد؟

بله. لیگ برتر افغانستان هر سال در بهمن و اسفند با شرکت ۱۲تیم برگزار می‌شود. البته ۲سال متوقف شده بود و از آن زمان به بعد دوباره راه افتاد.

*ظاهرا لژیونر هم داشتید؟

خیلی از بازیکنان را از لیگ افغانستان انتخاب کردیم و اکثر آنها هم بازیکنانی بودند که قبل از آن در ایران بازی می‌کردند یعنی از بچه‌های مهاجر افغانستان استفاده کردیم. غیر از لیگ برتر افغانستان در ایران هم مسابقات مهاجران در مشهد و تهران برگزار می‌شد که آنها را هم رصد کردیم، بازیکنانی که در سوئد و آلمان بازی می‌کردند را هم زیرنظر گرفتیم. البته این لژیونرها در دور قبل در تیم حضور داشتند اما بنا به دلایلی در جام‌ملت‌ها در کنار ما نبودند.

*واکنش‌ها در افغانستان به این دستاورد بزرگ چطور بود؟

بی‌نهایت عالی بود و تا آنجا که خبر دارم ۴۷میلیون جمعیت افغانستان خوشحال بودند. در فرودگاه ترکیه هم استقبال خیلی خوبی شد.

*چهره‌های مطرح هم واکنش نشان دادند؟

بله. چهره‌هایی از خارج و داخل افغانستان واکنش نشان دادند. به‌عنوان مثال پیام آقای اینفانتینو برای تیم ملی فوتسال افغانستان که خود ایشان هم هیجان‌زده شده بود که چطور یک تیم ناشناخته در همان نخستین حضورش در جام‌ملت‌ها برای نخستین بار به جام‌جهانی صعود می‌کند. رئیس‌الوزرای افغانستان پیام دادند. در کل مردم افغانستان به این دلیل از صعود تیم ملی فوتسال افغانستان به جام‌جهانی خیلی خوشحال بودند که در تاریخ کل رشته‌های ورزشی افغانستان این اولین‌بار بود که افغان‌ها بعد از ۷۰سال که در رشته‌های ورزشی مختلف فعالیت داشتند در یک رشته تیمی به جام‌جهانی صعود کردند.

*کلیپی از خوشحالی بازیکنان با آهنگ صادق بوقی در رختکن تیم ملی فوتسال افغانستان در فضای مجازی حسابی ترند شد.

بازیکنان افغانستان این قول را از بدنساز تیم گرفته بودند که اگر تیم به جام‌جهانی صعود کرد باید این خوشحالی را انجام دهد و در وهله اول بدنساز تیم زیر بار نمی‌رفت ولی با اصرار بازیکنان افغانستان این کار را انجام داد. فکر می‌کنم از خود صادق بوقی هم هیجان بیشتری نشان داد و خیلی در این نقش فرورفته بود!

*کمی از خودتان صحبت کنید. همکاری مجید مرتضایی با تیم ملی فوتسال افغانستان ادامه دارد؟

قرارداد من با تیم ملی فوتسال افغانستان تا پایان ۲۰۲۴ بود و قرار شد که اگر تیم به جام‌جهانی صعود کند مبلغی به‌صورت خودکار به قراردادم اضافه شود و این اتفاق هم افتاد.

*بعد از جام‌ملت‌ها پیشنهاد جدید داشتید؟

رفتن با افغانستان به جام‌جهانی افتخار بزرگی است ولی با توجه به اینکه حضور در جام‌جهانی برای من خیلی جذاب بوده و مردم این کشور خیلی از این حضور خوشحالند، می‌خواهم با این تیم در آنجا شگفتی‌ساز شویم. می‌خواهم این کار را به سرانجام برسانم و پیشنهادها را نپذیرفتم. اما حقیقتا از جاهای مختلف پیشنهاد داشتم، از چند تیم‌ لیگ برتر ایران پیشنهادهایی داشتم که چندبرابر بود و از امارات هم پیشنهاد داشتم که قبول نکردم.

*اینطور که معلوم است برای انتخاب بازیکنان حسابی وقت گذاشته‌اید؟

بازیکنان تیم ملی افغانستان را از بین نزدیک به ۷۰نفر انتخاب کردیم که حدود ۳۵نفر زیر ۲۰سال و ۳۵نفر بالای ۲۰سال بودند. تقریبا ۱۰ماه پیش اردویی در مشهد برگزار کردیم که از بین اینها حدود ۱۸نفر را برای تیم بزرگسالان انتخاب کردیم. از طرف دیگر مجاورت با ایران هم شانس بزرگ افغانستان بود.

*چرا؟

به این دلیل که ایران مهد فوتسال است و بازی کردن با تیم‌های ایرانی خیلی به تیم ملی فوتسال افغانستان کمک کرد. مثلا در همین مشهد ۱۶بازی دوستانه با تیم‌های لیگ یک و دو ایران انجام دادیم که به‌نظر من خیلی از آن تیم‌ها از تیم‌های ملی که با آنها بازی کردیم قوی‌تر بودند. خوبی برگزاری اردو در ایران این است، یعنی شما اگر با یک تیم لیگ استان ایران هم بازی کنید ممکن است از لحاظ قدرت با یکی از تیم‌های ملی برابری کند. رونق فوتسال در ایران به پیشرفت فوتسال افغانستان خیلی کمک کرده است.

*افغانستان در مرحله گروهی تیم بسیار خوبی نشان داد اما شاید پیروزی برابر قرقیزستانی که ژاپن و ویتنام را شکست داده بود، خیلی کار بزرگی بود. به‌نظر می‌رسید بازیکنان افغانستان رفته‌رفته به‌خودباوری رسیده بودند.

دقیقا. ۶بازیکن از ۱۴بازیکن افغانستان حتی یک بازی ملی هم نداشتند. مربیان بهتر حرف من را متوجه می‌شوند. یک بازیکنی که هیچ تجربه‌ای در بازی‌های برون‌مرزی نداشته، وقتی بتواند عملکرد قابل‌توجهی در این سطح از بازی‌ها داشته باشد خیلی اتفاق خوبی رخ داده است.

*حقیقتا فکر می‌کردید تیم ملی فوتسال افغانستان به جام‌جهانی صعود کند؟

از زمانی که شروع کردیم به بچه‌ها گفتم هدف ما جام‌جهانی است و باید برای این هدف تلاش کنیم اما واقعیت را بگویم آن روزی که قرقیزستان را بردیم و به جام‌جهانی صعود کردیم برای خود من قابل باور نبود و به بازیکنان می‌گفتم باور می‌کنید به جام‌جهانی رفتیم!

*در پایان چه صحبتی دارید؟

خیلی خوشحالم که خداوند این لطف را به من داشته که به کمک بازیکنان افغانستان توانستم در اوج سختی، در اوج غم و در اوج محنت میلیون‌ها افغان را خوشحال کنم.

کد خبر 849541 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها فوتسال و فوتبال ساحلی ویژه ورزشی ورزش

دیگر خبرها

  • ماجرای صعود به جام جهانی با آهنگ صادق بوقی!
  • ۴۷ میلیون افغانستانی را خوشحال کردیم | اینفانتینو هم از صعود افغانستان به جام جهانی هیجان‌زده بود
  • اعلام زمان برگزاری مراسم قرعه کشی جام جهانی فوتسال
  • زمان قرعه‌کشی جام جهانی فوتسال مشخص شد
  • زمان قرعه کشی جام جهانی فوتسال اعلام شد
  • وداع با یکی از بهترین معلمان رسانه؛ راز محبوبیت اسکویی چه بود؟
  • فوتسال آسیا باید مجسمه وحید شمسایی را بسازد
  • تساوی و شکست حاصل کار مازنی‌ها در لیگ دسته دوم فوتسال
  • فوتسال نیاز به بازی با تیم‌های بزرگ دارد/ نگران جام جهانی هستیم
  • توقف نمایندگان مازندران در لیگ فوتسال کشور